Качествените панелни радиатори

Скъпи приятели, студените месеци са вече факт и наред с пренареждането на дрехите в гардероба, би било добре да помислим и за начините на отопление.  Без съмнение, у нас зимните месеци са доста студени, което неминуемо налага и потребността от качествено отопление, като също така не забравяме, че ниските разходи също са от решаващо значение.
Както всички знаем, повечето жилищни и административни сгради са топлофицирани, което налага и отоплението да се извършва посредством панелни радиатори. Сигурни сме, че всичко това ви е известно, а целта на настоящата статия е да ви разкрие какви са основните характеристики, които трябва да притежава всеки панелен радиатор, за да изпълнява функциите си безпроблемно.
Ще започнем с местоположението на панелните радиатори. Горещо ви съветваме те да бъдат сложени под прозорци. Може би се питате защо, но отговорът е доста е очевиден – прозорците са отговорни за загубата на топлина през зимата. Когато радиаторите са поставени под прозорците, то тогава кондензът се свежда до минимум, както и загубата на топлина.
Нека продължим нататък с информация за самите панелни радиатори. Те се състоят от алуминиеви глидери, чиито брой е най-добре да бъде 10 или четно число. Малко известен факт е, че качеството при различните видове алуминиеви глидери е почти еднакво. Това означава, че дори да има някакви разлики, то те са в рамките на два до пет процента. Ето защо ви препоръчваме да не се ръководите единствено от цената при избора на панелен радиатор. Ако се колебаете между два сходни модела панелни радиатори с еднакъв брой алуминиеви глидери, то ви съветваме да вземете решение, което базирано не върху цената – важно е големината, както и външният му вид да отговарят на вашето търсене. По този начин ще спестите средства, а и ще се радвате на топъл и уютен дом през зимата.