Какъв вид дъбов паркет да изберем?

Лятото е най-подходящия период от годината, в който да направим освежаващ или цялостен ремонт на жилището си по ред причини.

На първо място, защото се налага или защото искаме да сменим визията, която ни е омръзнала вече. Можете с минимум средства да постигнем впечатляващи резултати, стига да имаме достатъчно добри и нестандартни идеи. Промяната на подовата настилка може да промени изцяло визията и интериора на жилището ни. Едно от най-функционалните и приложими в почти всички интериорни решения е дъбовия паркет Вема-ен. Той се съчетава еднакво добре с ултрамодерна визия или класически дизайн на интериора.

Изработен е изцяло от естествени материали и се използва само дъбова дървесина за получаването му, което го прави изключително надежден и може да се радвате на топлината и стила, който внася в дома ви много дълго време. Цената не е много по-различна от тази на по-качествения ламинат, който може да намерите на пазара, но изборът му си заслужава, защото е много по-качествен и красив, а техническите му спецификации са онези, които го правят значително по-издържлив на натоварване и може да се използва, ако имате по-тежки и големи мебели. На второ място, но не и по важност се нарежда и иновативния начин на изграждане на сглобките на паркетините – double-click система, която прави монтажа му много лесен и свежда до нула възможността за поява разстояние и пролуки межу паркетините. За всички, които искат поставянето да бъде изпълнено от професионалисти, фирма Вема-ен предлага на клиентите си монтаж и различни услуги по поддръжката и реновирането на паркет изобщо.
Какъв вид дъбов паркет да изберем ?
Дилемата дали да изберем лакиран, омаслен или овосъчен паркет се появява винаги като част от избора. Ще се опитаме да ви помогнем като разясним основните разлики между различните завършеци.
Без завършек- най-естествения вариант, който позволява лакиране или омасляване в последствие.

С омаслено покритие- Маслото се използва като завършващ продукт вече толкова много години, че във времето е доказало своите качества – придава приятно на допир усещане, подчертава естествената красота на дървото, също така има отблъскващи мръсотията свойства . Тъй като е дълбоко проникващ продукт – дървесината се импрегнира в дълбочина. По този начин дървената повърхност е защитена, без да губи естественото усещане на истинско дърво. Изисква повече грижи със специализирани препарати, но се реновира лесно.
Лакиран-създава защитен слой, но има опасност от надраскване.При допир създава усещането за гладка и студена повърхност. Изисква по-малко грижи, но комплексно реновиране
На който и вариант да се спрете, винаги можете да се консултирате с експертите от Вема-ен, които ще ви дадат оптимално решение.