Авто новини: най-впечатляващите авто колекции в света

Най-често свързваме автомобилните колекции с ценни ретро автомобили или лимитирани серии от производствени марки, които могат да си позволят хора със стабилни доходи. От автомобилният сайт nastarta.com са ни подготвили цяла плеяда от интересни и полезни автомобилни новини. На страницата можете да се запознаете с едни от най-добрите офроуд возила и мощни машини, които са станали обект на внимание дори от страна на арабските шейхове.Не е тайна, че те са започнали от доста време насам да колекционират монстър трак возила, които са просто модифицирани офроуд возила, но за разлика от тези, които можем да видим традиционно, монстър траковете са оборудвани с огромни гуми тип трактор.
Авто новини: най-впечатляващите авто колекции в света
Знаменити колекционери на возила са Шак О’Нийл, Пол Уокър, Магнус Уокър, Луис Хамилтън и изненадващо, но факт в класацията се включва и Ролан Аткинсън. Актьорът е по-скоро любител на колите, отколкото колекционер в истинския смисъл на думата. За Луис Хамилтън не е особена изненада, че е почитател на високите скорости. Двукратният световен шампион на Формула 1 е един от най-скъпо платените спортисти на планетата и това му позволява да поддържа скъпото си хоби. Сред колекцията на шампиона можете да видите впечатляващи модели като McLaren P1, Ferrari LaFerrari, Pagani Zonda (с механична скоростна кутия) и Shelby Cobra GT 500.

Към най-запалените авто маниаци се нареждат и три музикални звезди, а именно Брайън Джонсън , Ник Мейсън и Джей Кей. И тримата могат да се похвалят със завидни возила, но само Ник Мейсън се увлича по ретро автомобилите.
Актьорът Пол Уокър, който стана известен с участието си в поредицата „Бързи и яростни,“ е събрал Ford Crown Victoria, пет BMW M3 от 1995 г., едно BMW M3 от 1991 г., Porsche GT3 RS, Ford Bronco, Toyota Supra W-sport R, Audi S4 Quattro, между които може да се забележи и BMW M3 (2008 г.). Повече за знаменитата серия BMW M3 може да прочетете от nastarta.com, както и информация за някои от най-редките и ценителски автомобили.