Има ли връзка между цената на рициновото масло и качеството му?

Рициновото масло е познат източник на витамин А от години, заради рициновата киселина, която съдържа. Наричат го още „маслото на растежа“, тъй като след редовна употреба способства за подсилването растежа на косата, веждите и миглите.

Може да ви прозвучи странно след излагането на предния факт, но при малко по-различно приложение, този натурален продукт би могъл да ви помогне и да се справите с нежеланото окосмяване. Рецептата за това ще ви разкрием едва след като разберем на каква цена рициновото масло се предлага и има ли връзка тя с качеството му?

Със сигурност някои от вас, поне веднъж до сега, са разчитали да получат по-високо качество след като заплащат по-голяма сума за даден козметичен продукт. При рициновото масло не е така. Да, има разлика в цената му например в аптеките и в тази, предлагана от био магазините, но за това си има и логично обяснение. Най-често в аптеките се предлагат само 40 мл от продукта, докато в био магазин biofetish.com ще получите цели 100мл. И излиза, че това природно масло е изключително евтино, предвид ползите, които имате от него, независимо дали ще го закупите на цена от 2 лева, или 7 лева.
Има ли връзка между цената на рициновото масло и качеството му?
Разбира се, количеството му също оказва влияние върху стойността, но както при всички масла, така и при рициновото – за да изразходите цялото флаконче ще са ви необходими месеци. Няма как да не отбележим, че то все пак е лепкаво и гъсто, което означава, че дори няколко капки от него ще са ви достатъчни за направата на маска за коса, например. Освен това рициното масло на изгодна цена невинаги гарантира толкова изгодни за здравето ви резултати. Важното е да не предозирате, тъй като то се извлича от отровно растение и може да има някои странични ефекти, в случай, че не спазвате предписаните дозировки било за външно приложение, било и за перорално.

А ето, че натъпи момента да ви споделим рецептата за премахване на нежеланото окосмяване с рициново масло:
Смесете 35г. спирт, 1.5г. йод, 5г. нишадър и 5г. рициново масло. Разбъркайте хубаво и нанесете върху зоните, чието окосмяване искате да отстраните. Сместа се забърква и маже два пъти дневно – сутрин и вечер, докато окосмяването не изчезне напълно.