Веган храни – състав и полезност

Какво е вегетарианството и защо някои хора преминават към него?

Ще отговорим на този въпрос чрез поставянето на една друга тема в днешната ни публикация, а именно веган храните – състав и полезност.
Според редица изследвания – човекът не е хищник. Неговата храносмилателна система, челюст и пра-история показват, че човешкият организъм е пригоден за консумацията на растителни продукти, а не за месо. Именно тази теория е заложена в основата на вегетарианството като култура на хранене. Какви обаче веган храни съществуват, защо казват, че са толкова полезни и какъв е съставът им? Всичко това разбираме от посещението си на онлайн био магазина lifestore.bg.

Това интернет пространство може да се похвали с това, че е един от най-добре заредените магазини за веган храни, който всъщност е и разпространител на продукти, произведени от световни марки за здравословна храна като Orgran – Австралия; Violife – Гърция ; Green Pasture, Hydrea London и много други.
Раят за вегетарианците или пък отличен био магазин за пазаруване не само веган храни, а също и такива без глутен – всеки ще го определи различно. По-важното обаче е, че био магазинът е коректен към клиентите си и предоставя подробни описания на състава на всяка храна. Това го правят много малко магазини виртуални и реални търговски магазини. От друга страна, заради разнообразието от продукти, тъй като всяка една от марките произвежда почти идентични веган храни (например хляб без глутен) – био магазинът разполага с богато разнообразие от видове, като например няколко различни марки веган кашкавал и други.

Веган храни - състав и полезност

И нека все пак видим какъв е съставът на популярните веган храни в био магазина.
Например веган корнфлейкс без глутен съдържа предимно полезни съставки като: царевица, захар, сол, емулгатор: слънчогледов лецитин, витамини: В3 (ниацин), В5 (пантотенова киселина), В6, В2 (рибофлавин), В1 (тиамин), В9 (фолиева киселина), В7 (биотин), В12. Започвайки деня по този зареждащ начин, с толкова много витамини в една порция – няма как да не дадете старт на всяко начинание с енергия и с усмивка. Още един пример за полезността на здравословните предложения от био магазин lifestore откриваме в т.нар. Енергийна Бомба с Годжи бери, което всъщност представлява много вкусно десертче. В състава си то крие: Кашу, фурми, фибри от цикория, сурово какао 7%, малц от кафяв ориз, трици от кафяв ориз, какаово масло 6%, годжи бери 6%, малини 3%, концентриран гроздов сок, оризово нишесте, морска сол, екстракт от зелен чай. Благодарение на състава си тази веган храна от био магазина се явява перфектното решение, ако ви се яде нещо, но не знаете точно какво. За да разгледате и останалите веган храни от био магазина, не забравяйте да посетите още сега lifestore.bg.